Nieuws

Beleef een zomerse avond met Popkoor Luidkeels!

Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni 2024 geeft Popkoor Luidkeels twee avondvullende concerten in Ontmoetingscentrum De Eng in Voorthuizen. De concerten staan in het teken van Zomervibes. Tijdens de concerten zijn meerdere gastoptredens en zingen we een mix van oude en nieuwe nummers en verrassende medleys. Op zaterdag 1 juni sluiten we de avond feestelijk af met een afterparty.

Locatie: Ontmoetingscentrum De Eng Voorthuizen
Datum: vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni 2024
Aanvang: 20.00 uur
Entree: vrijdag € 15,00 incl. pauzedrankje, zaterdag € 17,50 incl. pauzedrankje en afterparty
Kaarten zijn verkrijgbaar via https://www.ticketview.nl/shop/popkoorluidkeels

Graag tot ziens op vrijdag 31 mei of zaterdag 1 juni 2024!

 WhatsApp Image 2024-04-10 at 16.37.58

Grote Clubactie
 
Dit is onze Grote Clubactie van 2023. Bedankt aan alle verkopers en kopers. Samen hebben we dit resultaat behaald! #vierhetsucces #groteclubactie
 

Cheque

 

Uitslag Rabo ClubSupport

De uitslag van Rabo ClubSupport is bekend: Popkoor Luidkeels ontvangt een bedrag van € 792,38!
We gaan de bijdrage van de Rabo ClubSupport actie besteden aan onze concerten op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni 2024.

Iedereen bedankt voor het stemmen en Rabobank Gelderse Vallei hartelijk dank voor dit prachtige initiatief!

 

Popkoor Luidkeels doet mee met de Grote Clubactie!
De opbrengst van de Grote Clubactie willen we besteden aan onze concerten op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni 2024. Een lot kost € 3,–. Hiervan gaat 80% (€ 2,40 per lot) direct naar Popkoor Luidkeels. Koop daarom loten via onderstaande link en steun onze vereniging! Je maakt ook nog eens kans op mooie prijzen.

https://lot.clubactie.nl/lot/popkoor-luidkeels/433016

Het is ook mogelijk om een Superlot van Popkoor Luidkeels te kopen. Met een Superlot t.w.v. € 150,- koop je 50 loten ineens. Klik voor een Superlot op deze link:
https://lot.clubactie.nl/superlotkopen/popkoor-luidkeels/433016

GCA Logo + Beeldmerk_Kleur

 

Steun Popkoor Luidkeels met de Rabo ClubSupport actie!

Met Rabo ClubSupport steunt de Rabobank clubs en verenigingen uit de regio. En Popkoor Luidkeels doet mee!

Leden van Rabobank Gelderse Vallei kunnen hun stem uitbrengen op verenigingen of stichtingen die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Ga naar het overzicht van deelnemende clubs, selecteer je drie favorieten en stemmen maar!
Hoe meer stemmen wij als vereniging ontvangen, des te meer geld ontvangen we.

Wie kunnen stemmen?
Alleen leden van Rabobank Gelderse Vallei mogen stemmen. Als je klant bent van de Rabobank, ben je niet automatisch lid. Check daarom op tijd of je lid bent van de Rabobank Gelderse Vallei, zodat je kunt stemmen vanaf 4 september 2023.

Lid worden kan eenvoudig via de Rabo app of door in te loggen op de website van de Rabobank.

Stem op ons in de Rabo App of op rabobank.nl/clubsupport. Hiervoor is geen stemcode nodig. Stemmen kan van 4 t/m 26 september 2023.

Popkoor Luidkeels kan de stemmen heel goed gebruiken. We gaan de bijdrage van de Rabo ClubSupport actie besteden aan onze concerten op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni 2024.

Help jij ons aan zo veel mogelijk stemmen?  Alvast bedankt.

clubsupport

 

Wijnactie Popkoor Luidkeels 2022

246006894_1294126380999647_1648171220701690582_n

Traditiegetrouw houdt Popkoor Luidkeels ook dit jaar weer een wijnactie. De opbrengst van deze actie gaat naar de clubkas.
Klik hier voor meer informatie.

Help om deze actie voor ons koor tot een succes te maken en geniet met de feestdagen van een heerlijk wijntje, een goede port met een lekker nootje of luid het nieuwe jaar in met een heerlijke Cielo Deor Spumante Gold.

Namens Popkoor Luidkeels alvast bedankt voor de bestelling!


Uitslag Rabo ClubSupport actie 2022

clubsupport 

De uitslag van Rabo ClubSupport 2022 is bekend:
Popkoor Luidkeels ontvangt een bedrag van € 915,33!
 
Iedereen bedankt voor het stemmen en Rabobank Gelderse Vallei hartelijk dank voor dit prachtige
initiatief!


Spaaractie PLUS Barneveld 2021

Op 23 november 2021 mocht Popkoor Luidkeels een cheque van € 247,– in ontvangst nemen.
PLUS Barneveld heel erg bedankt voor deze actie!

Uitslag Rabo ClubSupport actie 2021
De uitslag van Rabo ClubSupport is bekend: Popkoor Luidkeels ontvangt een bedrag van € 734,97!
Iedereen bedankt voor het stemmen en Rabobank Gelderse Vallei hartelijk dank voor dit prachtige initiatief!

Wijnactie Popkoor Luidkeels 2021
Traditiegetrouw houdt Popkoor Luidkeels ook dit jaar weer een wijnactie. De opbrengst van deze actie gaat naar de clubkas.

Klik hier voor meer informatie over de wijnactie.

Popkoor Luidkeels doet mee aan spaaractie PLUS Barneveld!
Actie loopt van 5 september t/m 13 november 2021
Klik hier voor meer informatie.

Steun Popkoor Luidkeels met de Rabo ClubSupport actie!
Stemmen kan van 4 tot 25 oktober 2021.
Klik hier voor meer informatie.


Popkoor Luidkeels hervat repetities op 30 augustus 2021;

open repetitie 20 september 2021

Popkoor Luidkeels, het leukste popkoor van Barneveld, begint vanaf maandag 30 augustus a.s. weer met repeteren. Houd je van zingen? Dan is dit iets voor jou!

Onder leiding van onze dirigent en pianist studeren we onze muziek in om met enthousiasme over te brengen naar het publiek.  We zingen populaire Engels- en Nederlandstalige muziek, uit de hitparades vanaf de jaren zeventig tot nu. Het repertoire wordt uitgezocht door de muziekcommissie en leden hebben inspraak. Naast goede zang is de eigen identiteit en uitstraling van het koor belangrijk.

Ben je zestien jaar of ouder en heb je interesse om ons popkoor te versterken? Wij zingen met vier stempartijen: alt, mezzosopraan, sopraan en bas. De muziek wordt ingestudeerd aan de hand van bladmuziek, maar bij optredens zingen we alles uit het hoofd. Je hoeft geen noten te kunnen lezen, al is dit natuurlijk wel een voordeel.

Bekijk voor meer informatie onze website of maak kennis met ons koor tijdens de open repetitie op maandag 20 september, 20.00-22.15 uur, Toneelzaal Veluwehal, Nieuwe Markt 6, 3771 CB Barneveld (tijdelijke locatie).

 

Can’t stop the feeling!

2e video

Ook in deze tijden heeft Popkoor Luidkeels niet stil gezeten.

We hebben een fantastisch nieuw nummer ingestudeerd: Can’t stop the feeling!

Benieuwd naar ons filmpje? Klik dan op deze link: https://youtu.be/LMVOTjDm5uU

 

02-02-2021
Afgelopen maandagavond hebben wij een aangepaste zoomavond gehouden. Hierbij hebben wij stil gestaan bij het plotselinge overlijden van ons trouwe koormaatje Roelof Helmig.
We hebben mooie herinneringen opgehaald over hem. En we hebben zijn lievelingsnummers gezongen en/of geluisterd ter ere van hem. We zullen hem missen…..

 

Met trots presenteren wij jullie ons filmpje:
Filmpje

Klik hier om het filmpje te bekijken.
Zoals jullie zien hebben wij niet stil gezeten.
Dit alles mede mogelijk gemaakt door Rutger de Groot en Matthijs Wijgers.

 

And the beat goes on
Just like my love everlasting
And the beat goes on
Still moving strong on and on 

The Whispers

Lieve Luidkeeltjes,

Alles gaat voorbij, ook dit memorabele jaar. Geen concert, weinig live repetities, desondanks is Luidkeels in beweging en wordt er hard gewerkt om het jaar knallend af te sluiten met een gezamenlijk videoproject. Om onze kelen te laten horen, en onze moves weer voor het daglicht te brengen. Het is een mooi initiatief van onze nieuwe Coronacommissie.

Zo fijn om te zien dat iedereen zijn best doet en er ook plezier aan beleeft om samen iets nieuws te creëren binnen de mogelijkheden die er nu zijn. Dat toont de veerkracht die Luidkeels heeft. Dank iedereen voor jullie inzet en de bereidheid om out of the box te willen denken en er iets van te maken.

Sowieso een grote dank aan ieder lid van het koor voor welke bijdrage dan ook. We hebben veel warme berichtjes ontvangen van jullie. Vriendjes en sponsoren bedankt dat jullie ons blijven steunen. En Luidkelers die hun lidmaatschap hebben opgezegd dit jaar, zij ook veel dank voor alle inspanningen de afgelopen jaren.

Bij het schrijven van dit bericht zitten we tegen een lock-down aan. Op korte termijn weer echt bij elkaar als koor zingen zoals we gewend waren, zit er dus niet in. Geef aan, laat zien, doe, wat dan ook, als je iets nodig hebt of juist iets wilt betekenen, zodat we hopelijk net zo samen kunnen blijven als we dit jaar hebben laten zien.

Bijzondere feestdagen gewenst!

Op een twinkelend tweeduizend eenentwintig met veel zangplezier!

Liefs, Joke, namens het bestuur
15-12-2020


Alles is anders.

Covid-19 heeft ons nog stevig in zijn greep. En dat terwijl de herfst zich aankondigt; herfst met z’n jaarlijkse griepgolf. Wat staat ons nog te wachten?
Over heel veel “gewone” zaken moet nu echt worden nagedacht. De basisregels (afstand 1,5 m, niezen en kuchen in de elleboog, hygiëne/ontsmetten) zitten er bijna in. Maar wat betekent dat voor ons koor? We staan er positief in. We vragen ons voortdurend af “Wat is verantwoord?” We laten ons leiden door “Wat is WEL mogelijk?”

Zingen op een leuke én professionele, veelzijdige en uitdagende manier! Waar kun je dat beter doen dan bij Popkoor Luidkeels?
Popkoor Luidkeels is inmiddels een bekend begrip geworden in Barneveld en omstreken. Een fris en sprankelend popkoor dat regelmatig van zich laat horen.
Klik … voor meer informatie over onze optredens.

Bovenstaande komt van onze website. Tot maart 2020 was dit voor ons vanzelfsprekend. We hebben de draad na de zomervakantie opgepakt. We zijn voorzichtig gestart met het oefenen op maandagavond: een nieuwe repetitieruimte in Achterveld, zingen met het halve koor, geen pauzes, een corona-protocol en 20% koorleden, die liever thuis meedoen door middel van een livestream.

Alles is anders. We hebben nu een vaste plek, 1,5 m afstand: we moeten beter luisteren naar onze eigen stemgroepleden, we hebben minder steun aan elkaar. Het blijft bij: elkaar kort en op afstand spreken. Samen iets drinken bij Luidkeels mag niet. We zijn statisch, we bewegen niet meer; choreografie en wisselingen van plaats hoorden bij ons. Straks weer?

We waren halverwege ons concert, 30 en 31 oktober in de RK kerk in Achterveld. We waren druk aan het instuderen van nieuw repertoire. Nu “pas op de plaats”. Wanneer kan het concert wel plaatsvinden? Hoe? Waar? Hoeveel publiek? Is de begroting wel rond te krijgen?

Lichtpunt.

Luidkeels repeteert weer.
We vinden het fijn elkaar weer te zien en te spreken.
We voelen ons betrokken bij elkaar.
De professionele begeleiding van Rutger (dirigent) en Matthijs (pianist) is er.

Wanneer corona is bedwongen, of in de hand is te houden, laat Popkoor Luidkeels vast weer – anders? – van zich horen en zien.

Geert Remmelts
Penningmeester
21-09-2020

 

Here we go
On this roller coaster life we know
With those crazy highs and real deep lows
I really don’t know why
And I will go
To the farthest place on earth I know
I can travel all the road, you see
‘Cause I know you’re there with me
(Roller Coaster – Danny Vera)

De vraag kwam of het bestuur weer een voorwoordje wil schrijven voor de Nieuwsbrief… Aan mij de (twijfelachtige) eer deze editie. En wat moet je dan schrijven? Er is al zó vaak gezegd en geschreven dat het een rare tijd is, onwerkelijk, onbegrijpelijk, enz. Alle superlatieven zijn wel genoemd.

En ergens beginnen we er ook al aan te wennen, social distancing, thuiswerken, niet uit eten, geen terrasje pakken, geen spontane bezoekjes aan familie of vrienden. Ik zie zelfs ook positieve kanten. Er is meer tijd voor mezelf en elkaar. Ik lees weer eens een boek en wandel nog vaker met de honden. Ik geniet van het zonnetje, word blij van de kwetterende vogeltjes en de positieve berichten over het milieu. Het is mooi om te zien dat er meer saamhorigheid is, de interesse in elkaar, de hulpvaardigheid en het besef dat weinig er echt toe doet als je dierbaren maar gezond zijn.

Maar niet samen kunnen zingen … dat is toch wel een groot gemis en iets wat we ons nooit hadden kunnen voorstellen!

We hebben wel berichtjes gehad van leden: dat ze de bestuursleden niet benijden in deze situatie, maar ik kan jullie gerust stellen, hoor! Het bestuur is geen moment radeloos geweest. We hebben met een positieve energie geprobeerd te zoeken naar de juiste beslissingen en de juiste oplossingen. Ik heb dat persoonlijk als heel erg fijn en stimulerend ervaren! Het is mooi om zo’n uitdaging met zo’n fijne groep mensen aan te gaan!

Als bestuur hebben we geprobeerd om snel te schakelen (en in de eerste week was snel ook echt snel!!) en naar oplossingen te zoeken. Het is een algemeen gegeven dat je nooit iedereen tevreden kunt stellen, maar we hebben ons best gedaan en dat zullen we blijven doen. Beslissingen moesten en moeten niet alleen over de invulling van de repetities genomen worden, maar ook over de jaarvergadering en een groot en duur concert waar we met z’n allen al geruime tijd onze “ziel en zaligheid” in steken. We zijn als bestuur ontzettend blij dat de leden het koor blijven steunen door hun contributie te blijven betalen. Daardoor kunnen we Rutger en Matthijs een stukje zekerheid bieden in deze lastige tijd. Ook worden we blij van de opkomst bij de Zoom-repetities. Elke vorm van verbinding en saamhorigheid is fijn!

En wat zijn we dankbaar dat al onze leden (weer) gezond zijn! Je moet er toch niet aan denken dat we onze lieve koormaatjes zouden verliezen, zoals bijvoorbeeld bij een koor in Heerde het geval was! Wat een horrorscenario!

De toekomst van koren is nog onduidelijk. Er wordt door veel knappe koppen en verschillende brancheorganisaties hard gewerkt aan een protocol dat duidelijkheid moet verschaffen over wat kan, wat mag en wat (nog?) niet verstandig is. Tot die tijd kunnen we natuurlijk speculeren, maar er zit niets anders op dan geduld te hebben. En vertrouwen in de toekomst!

Namens het bestuur,
Gea van Barlingen, secr.
Juni 2020


Lekker samen zingen

“Laat maar los mam, ik zing toch wat ik zingen wil”. Onze vierjarige dochter zei het op onze reis door Nieuw Zeeland, toen ze weer eens een Sinterklaasliedje inzette en ik vriendelijk vroeg of ze misschien ook nog een ander nummer op haar repertoire had staan? Met een blik op de oneindige vergezichten door de voorruit van de camper dacht ik dat het inderdaad niets uitmaakt; samen zingen maakt gewoon altijd blij, ook al is het de 20e keer ‘zie ginds komt de stoomboot’.

Ik had gedacht dat ik het koor zou missen tijdens onze reis. Twee maanden onbezorgd genieten bleek geen ruimte te bieden voor welk gemis dan ook. De overweldigende natuur, leuke mensen, continu nieuwe indrukken, vrijheid, en de intimiteit van ons gezin in de kleine camper was zo fijn. De nummers van het concert verdwenen snel op de achtergrond.

De ‘intelligente lockdown’ kleurde het weekend van onze thuiskomst. De bestuursapp ging weer aan. Landen, aanpassen, bijstellen, slapen; keuzes die je de ene dag maakte, golden het volgende moment al niet meer. Niet naar het koor kunnen nu ik er weer was, vond ik niet leuk. Ook al stond mijn hoofd nog helemaal niet naar het ritje Odik. Hoe kon ik me nu nog motiveren om de liedjes weer eens te zingen?

Sparren met het bestuur. Ook al was ik er dan een tijdje uit geweest, voor anderen zou het waarschijnlijk ook lastig worden om enthousiast te blijven als er geen wekelijkse repetitie meer was. Kon Rutger niet iets bedenken voor ‘online’? Iedereen wordt immers in deze crisis noodgedwongen wijzer op online gebied.

Intussen zijn we vier quarantaine lessen van Rutger op YouTube verder en zit de tweede Zoom repetitie erop. Gisteren was ik aan het oefenen voor ‘Dansen op de vulkaan’. Mijn dochter deed vrolijk mee en samen maakten we lekkere moves op het nummer. Na een paar keer was het voor de kleine wel klaar. “Ik wil iets anders”, kraaide ze. Mijn gedachten gingen terug naar Nieuw Zeeland. Zou ik nou zeggen dat ik toch zing wat ik zingen wil? Natuurlijk niet. Ik wist dat ik die avond weer samen zingen zou met Rutger en mijn fijne altengroepje.

Hoe dan ook, veel zingplezier!

Groetjes, Joke

Namens het bestuur

16 april 2020


’t Is allemaal even anders….

Sinds 2 weken zingen wij niet meer met z’n allen, maar ieder zingt thuis, onderweg of misschien zelfs tijdens het doen van de noodzakelijke klusjes.

Horen, zien of lezen we onze koormaatjes alleen nog via mail, de app of soms toevallig in het voorbijgaan in de supermarkt of op de fiets.

Voor iedereen is in de afgelopen weken veel veranderd. De huidige maatregelen maken ook dat wij als koor en als bestuur, in samenwerking  met onze dirigent en pianist mogelijkheden zoeken, ontdekken en soms versteld staan van onszelf.

Afgelopen week was bijvoorbeeld de eerste bestuursvergadering via beeldbellen een feit! Een historisch moment, volgens ons nog niet eerder voorgekomen in de rijke historie van het koor.

Foto
Zo ook van de week: bij onze leden via de mail de eerste Quarantaine theorie Les 1 aangeboden, door onze dirigent gemaakt en middels YouTube te volgen.

Onze website, mail en Whatsapp zijn belangrijke communicatiewegen om de leden op de hoogte te houden van nieuwtjes, concertnummers, thuismogelijkheden en lessen. Wij mogen ons dan ook in onze handen knijpen met de diverse koor- en bestuursleden die zich hier dagelijks mee bezighouden.

Wanneer jullie vragen hebben, ideeën willen delen, aarzel niet; mail, bel of app ons.

Ook nu staan we samen sterk!

Het bestuur van Luidkeels.

31-03-2020