Nieuws

Lekker samen zingen

“Laat maar los mam, ik zing toch wat ik zingen wil”. Onze vierjarige dochter zei het op onze reis door Nieuw Zeeland, toen ze weer eens een Sinterklaasliedje inzette en ik vriendelijk vroeg of ze misschien ook nog een ander nummer op haar repertoire had staan? Met een blik op de oneindige vergezichten door de voorruit van de camper dacht ik dat het inderdaad niets uitmaakt; samen zingen maakt gewoon altijd blij, ook al is het de 20e keer ‘zie ginds komt de stoomboot’.

Ik had gedacht dat ik het koor zou missen tijdens onze reis. Twee maanden onbezorgd genieten bleek geen ruimte te bieden voor welk gemis dan ook. De overweldigende natuur, leuke mensen, continu nieuwe indrukken, vrijheid, en de intimiteit van ons gezin in de kleine camper was zo fijn. De nummers van het concert verdwenen snel op de achtergrond.

De ‘intelligente lockdown’ kleurde het weekend van onze thuiskomst. De bestuursapp ging weer aan. Landen, aanpassen, bijstellen, slapen; keuzes die je de ene dag maakte, golden het volgende moment al niet meer. Niet naar het koor kunnen nu ik er weer was, vond ik niet leuk. Ook al stond mijn hoofd nog helemaal niet naar het ritje Odik. Hoe kon ik me nu nog motiveren om de liedjes weer eens te zingen?

Sparren met het bestuur. Ook al was ik er dan een tijdje uit geweest, voor anderen zou het waarschijnlijk ook lastig worden om enthousiast te blijven als er geen wekelijkse repetitie meer was. Kon Rutger niet iets bedenken voor ‘online’? Iedereen wordt immers in deze crisis noodgedwongen wijzer op online gebied.

Intussen zijn we vier quarantaine lessen van Rutger op YouTube verder en zit de tweede Zoom repetitie erop. Gisteren was ik aan het oefenen voor ‘Dansen op de vulkaan’. Mijn dochter deed vrolijk mee en samen maakten we lekkere moves op het nummer. Na een paar keer was het voor de kleine wel klaar. “Ik wil iets anders”, kraaide ze. Mijn gedachten gingen terug naar Nieuw Zeeland. Zou ik nou zeggen dat ik toch zing wat ik zingen wil? Natuurlijk niet. Ik wist dat ik die avond weer samen zingen zou met Rutger en mijn fijne altengroepje.

Hoe dan ook, veel zingplezier!

Groetjes, Joke

Namens het bestuur

16 april 2020


’t Is allemaal even anders….

Sinds 2 weken zingen wij niet meer met z’n allen, maar ieder zingt thuis, onderweg of misschien zelfs tijdens het doen van de noodzakelijke klusjes.

Horen, zien of lezen we onze koormaatjes alleen nog via mail, de app of soms toevallig in het voorbijgaan in de supermarkt of op de fiets.

Voor iedereen is in de afgelopen weken veel veranderd. De huidige maatregelen maken ook dat wij als koor en als bestuur, in samenwerking  met onze dirigent en pianist mogelijkheden zoeken, ontdekken en soms versteld staan van onszelf.

Afgelopen week was bijvoorbeeld de eerste bestuursvergadering via beeldbellen een feit! Een historisch moment, volgens ons nog niet eerder voorgekomen in de rijke historie van het koor.

Foto
Zo ook van de week: bij onze leden via de mail de eerste Quarantaine theorie Les 1 aangeboden, door onze dirigent gemaakt en middels YouTube te volgen.

Onze website, mail en Whatsapp zijn belangrijke communicatiewegen om de leden op de hoogte te houden van nieuwtjes, concertnummers, thuismogelijkheden en lessen. Wij mogen ons dan ook in onze handen knijpen met de diverse koor- en bestuursleden die zich hier dagelijks mee bezighouden.

Wanneer jullie vragen hebben, ideeën willen delen, aarzel niet; mail, bel of app ons.

Ook nu staan we samen sterk!

Het bestuur van Luidkeels.

31-03-2020