Dirigent

RutgerRutger de Groot is in 2016 gehonoreerd afgestudeerd als componist en producer aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Tevens studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag als componist voor hedendaagse muziek.

Op vroege leeftijd begon Rutger met piano en gitaarlessen. Wat daaruit voortkwam, was een diepe liefde voor muziek die onlosmakelijk verbonden leek te zijn met zang.

Hij heeft bij verschillende zangdocenten lessen gevolgd waar zowel de EVT als de VCT methode zijn toegepast.

Zijn passie voor muziek heeft hem op veel verschillende plekken gebracht, maar de stem is een leidraad in zijn carrière. Gefascineerd door hoe veelzijdig de stem is, heeft hij opgetreden als singer/songwriter, in bandjes, klassiek koor en popkoor, improvisatie(koor), etc.

Hij kent alle perspectieven van het podium, mede door zijn compositie en producer achtergrond. In deze rol ontwikkelde Rutger zich als artistiek leider.
Het indirecte proces om ensembles en koren, die zijn composities spelen, goed te laten uitvoeren, en als producer om studio-opnames in goede banen te leiden.
Maar ook het directe proces van dirigeren. Eerder in een kleinkoor, maar nu met een nieuwe uitdaging om een groot koor te leiden.

Met enthousiasme en trots wil hij Popkoor Luidkeels laten stralen met al het talent dat dit koor te bieden heeft.