Muzikale begeleiding

Pianist Matthijs Wijgers

9. Foto pianist aangepast

Sinds 4 november 2019 is Matthijs Wijgers onze nieuwe pianist. Matthijs Wijgers heeft muziek met de paplepel ingegoten gekregen. Nadat hij van zijn ouders blokfluit leerde spelen, ging hij op zijn negende op accordeonles. Vanaf zijn vijftiende is hij zich breder gaan oriënteren en heeft hij leren piano spelen en is gaan drummen. Tijdens zijn studie Docent Muziek in Utrecht heeft hij ook gitaar, basgitaar en contrabas aan het lijstje kunnen toevoegen.

Tegenwoordig is Matthijs voornamelijk aan het werk in de korenwereld. Pianist, dirigent en arrangeur zijn taken die hij bijna dagelijks vervuld. Daarnaast zingt hij zelf in een koor en speelt hij contrabas in een swingband.

Na veel meters gemaakt te hebben in gospel en musical, kan hij zich nu met Luidkeels verder ontwikkelen in popmuziek.

Percussionist/drummer Yankı Bıçakçı

Sinds juli 2Foto Yanki017 is Yankı Bıçakçı de percussionist/drummer van ons koor. Yankı is een multi-instrumentale zanger, componist en improvisator. Hij woont in Utrecht, maar komt oorspronkelijk uit Istanbul.  Hij heeft deel uitgemaakt van vele grote projecten in de subculturele muziekscene van Istanbul, voordat hij naar Nederland verhuisde en zijn soloproject Yank startte als zijn voornaamste bezigheid.

Daarnaast speelt hij met diverse andere muzikale projecten om inspiratie op te doen voor zijn compositieproces. Meer weten? Zie www.facebook.com/yankmusic.